%71 Dev İndirim! Hem 2024 hem de 2025 paketlerinde fiyat artışından etkilenmemek için bugün paketini al.

Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

7. MOZAIK HABER Her gün milyonlarca kişinin tükettiği cipsler tehlike saçıyor. "Cips yemek yağ içmekten farksız" diyen uzmanlar,

7.
MOZAIK HABER
Her gün milyonlarca kişinin tükettiği cipsler tehlike
saçıyor. "Cips yemek yağ içmekten farksız" diyen
uzmanlar, kanserden obeziteye, diyabetten kısır-
lığa ve Parkinson'a kadar birçok hastalığa neden
olabildiğini ifade ediyor. İçinde %10 o

7. MOZAIK HABER Her gün milyonlarca kişinin tükettiği cipsler tehlike saçıyor. "Cips yemek yağ içmekten farksız" diyen uzmanlar, kanserden obeziteye, diyabetten kısır- lığa ve Parkinson'a kadar birçok hastalığa neden olabildiğini ifade ediyor. İçinde %10 oranında doy- muş yağ ve %3 oranında trans yağ bulunan cips- lerden günde 35 gramlık bir paketi tüketen kişi, yıl boyunca 5 litre yağ içmiş gibi oluyor. Dünyadaki birçok sivil toplum örgütü, üniversiteler, vakıflar ve dernekler, cipsin zararlarını anlatırken, ülkemizde de tüketim her yıl artıyor. Yukarıda verilen gazete haberini okuyan Hamit, o sırada elinde bulunan cips paketinin arkasını çevirerek besin değeri tablosunda yer alan aşağıdaki verilere ulaşmıştır. Enerji Yağ Karbonhidrat Protein Vitamin Mineral CİPSTE BÜYÜK TEHLİKE Enerji ve Besin Öğeleri (100 g için) 2282 kcal 34,5 g 51,4 g 5,9 g 0g 0 g Hamit tablodaki verileri incelediğinde aşağıdaki değerlendirmelerden hangisini yapmış olamaz? A) Cipsler vitamin ve protein değeri düşük besinlerdir. B) Cips içeriğindeki karbonhidratın sindirimi oldukça zor olduğundan ince bağırsakta başlar. C) Cips ve benzeri ürünlerin tüketimi obezite ve çok sayıda sağlık problemine yol açabilir. D) Cipslerin içeriğinde yüksek oranda yağ bulunması sindirimi sırasında ince bağırsağın daha fazla çalışmasına yol açar.