Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

7. ZIRVE BECERI TEMELLİ Test-3 Cisimleri belli bir yüksekliğe çıkarmak için oluşturulan rampa düzeneklerine eğik düzlem adı veri

7.
ZIRVE
BECERI TEMELLİ
Test-3
Cisimleri belli bir yüksekliğe çıkarmak için oluşturulan rampa düzeneklerine eğik düzlem adı verilir.
sağlanmasının nedeni, yoldan kayıp yaşanmasıdır. Araçların dağın üst kısımlarına çıkabilmesi için
Eğik düzlemler kuvvet kaz

7. ZIRVE BECERI TEMELLİ Test-3 Cisimleri belli bir yüksekliğe çıkarmak için oluşturulan rampa düzeneklerine eğik düzlem adı verilir. sağlanmasının nedeni, yoldan kayıp yaşanmasıdır. Araçların dağın üst kısımlarına çıkabilmesi için Eğik düzlemler kuvvet kazancı sağlamak için geliştirilen sistemlerdir. Eğik düzlemde kuvvet kazancı yapılan yollar da bir eğik düzlemdir. Yol, dağın eteklerinde dolambaçlı hâle getirilerek uzatılır. Böylece araçlar, daha az kuvvet harcayarak dağın üst kısımlarına daha kolay çıkabilir. Özdeş el arabaları dört farklı yoldan farklı yüksekliklere aynı kişi tarafından çıkarılmıştır. El araba larının çıkarıldığı yükseklikler ve alınan yollar aşağıdaki tabloda verilmiştir. El arabası Çıkılan yükseklik Alınan yollar K L BASIT MAKINELER (EĞİK DÜZLEM - ÇIKRIK VE DİĞERLERİ) M N 35 m 35 m 30 m 30 m Buna göre hangi el arabasına uygulanan kuvvet en küçüktür? A) K B) L C) M 50 m 60 m 60 m 50 m D) N 8. Şekildeki kovanın, K çıkrığı döndürülerek kaldırılabilmesi için basit makine sistemi oluşturulmuştur. 1. (EGIK K ve L tah K Yükü olduğ (Sürt A) K E B)