Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

A A A TÜRKÇE TESTİ Kökeni Arap edebiyatına dayanmakla beraber İs- lamiyet'in yayılmasına paralel olarak Fars ve Türk edebiyatlar

A
A
A
TÜRKÇE TESTİ
Kökeni Arap edebiyatına dayanmakla beraber İs-
lamiyet'in yayılmasına paralel olarak Fars ve Türk
edebiyatlarının başat şiir formlarından biri hâline
gelen kaside, temelde bir övgü şiiridir. Bununla
beraber muhteva ve tarihî gelişimi bak

A A A TÜRKÇE TESTİ Kökeni Arap edebiyatına dayanmakla beraber İs- lamiyet'in yayılmasına paralel olarak Fars ve Türk edebiyatlarının başat şiir formlarından biri hâline gelen kaside, temelde bir övgü şiiridir. Bununla beraber muhteva ve tarihî gelişimi bakımından ka- sideyi edebiyat tarihinin sınırları içine hapsetmek mümkün değildir. Bu parçada altı çizili sözü anlamca karşılaya- bilecek bir kullanım aşağıdakilerin hangisinde vardır? A) Gündelik hayatı edebiyatla, şiirler ve türkülerle derleyip toplama açısından da mahir bir sanat- çıdır. B) Farklı zamanlarda yazılmış metinler aracılığıyla okuru kendi yaşantısına konuk ediyor bu eser. Nesir olarak Naima Tarihi hem içerik hem de ifade bakımından değerli bir yapıttır. D) Hayata bambaşka açılardan bakmanın da mümkün olduğunu hatırlatarak iç dünyamızın sınırlarını genişletiyor. E) İçinde yaşadığımız coğrafyanın hüznünü de neşesini de satır aralarına ince ince işlemiştir. 6.