Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

B B FEN BİLİMLERİ Deneme Sınavi-1 18. Bir araştırmacı yaptığı deneyde kalsiyum karbonatın üzerine hidroklorik asit döküyor. Kals

B
B
FEN BİLİMLERİ
Deneme Sınavi-1
18. Bir araştırmacı yaptığı deneyde kalsiyum karbonatın üzerine hidroklorik asit döküyor. Kalsiyum karbonat ve hid-
roklorik asit arasındaki tepkime sonucunda resimdeki gibi gaz çıkışı gerçekleşiyor. Olaya ait tepkime denk

B B FEN BİLİMLERİ Deneme Sınavi-1 18. Bir araştırmacı yaptığı deneyde kalsiyum karbonatın üzerine hidroklorik asit döküyor. Kalsiyum karbonat ve hid- roklorik asit arasındaki tepkime sonucunda resimdeki gibi gaz çıkışı gerçekleşiyor. Olaya ait tepkime denklemi aşağıdaki gibidir. B B SAYISAL BÖLÜM B Tüp Kauçuk boa 10 Hidroklorik -aut Karbondioksit balonu Kayum karbonat B Caco,+2HCI CaC+CO,H,O Bu tepkimeyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanliştır? (Tepkime kapalı bir ortamda ve artansız gerçekleşmiştir.) Tepkin Tepkimeye giren HCI'nin kütlesi, ürünlerin kütleleri toplamına eşittir. 0) Tepkime boyunca atom chosjeri korunmuştur. B Tepkimenin ürünler kısmındaki madde çeşidi, tepkimeye girenler kısmındaki madde çeşidinden fazladır. kamindal B) Tepkimedeki Co, ve H₂O raiktarı zamanla artarken CaCO, miktan zamanla azalır. 19. Bir kimyasal tepkimedeki maddelerin kütle-paman grafikleri aşağıdaki gibidir.