Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

başlayan ve son yılların en kötüsü ola- mızla bitkileri yiyerek yeşil alanlara bü- doğal olarak yok etmek için binlerce cekirge

başlayan ve son yılların en kötüsü ola-
mızla bitkileri yiyerek yeşil alanlara bü-
doğal olarak yok etmek için binlerce
cekirge istilasını ördeklerin yardımıyla
ne dokunmuyor. Dolayısıyla ördekle-
ENERJİ DÖNÜŞÜMLERİ
Cam fanus
0
Hava yalıtımı olan cam fanus

başlayan ve son yılların en kötüsü ola- mızla bitkileri yiyerek yeşil alanlara bü- doğal olarak yok etmek için binlerce cekirge istilasını ördeklerin yardımıyla ne dokunmuyor. Dolayısıyla ördekle- ENERJİ DÖNÜŞÜMLERİ Cam fanus 0 Hava yalıtımı olan cam fanus, hava borusu, renkli sivi, kelebek ve saksı bitkisi kullanılarak aşağıda verilen deney düzeneği hazırla- niyor. Deney başladıktan sonra hava borusundaki renkli sıvının ileri ya da geriye doğru hareket etmediği gözleniyor. Renkli Sıvı Hava borusu Kelebek Bitki Güneş ışığı BÖLÜM 2 Test 1 Buna göre yukarıdaki düzenekte renkli sıvının hareket etmemesinin temel sebebi aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir? Bitkinin fotosentez hızı ile hayvanların oksijenli solunum hızının birbirine eşit olması B) Işık şiddetinin bitkinin fotosentez yapması için yeterli olmaması C) Kelebeklerin oksijenli solunum ile ATP üretmesi D) Deney ortamındaki canlılar tarafından üretilen ve tüketilen gaz içeriklerinin aynı olması 2. Bir bitki hücresindeki iki organel arasındaki etkileşim durumu şematik olarak aşağıda verilmiştir.