Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur. Tırnak içinde olmayan aktarma cümlelerinden son

Birbiri ardınca
sıralanan eş görevli
kelime ve kelime
gruplarının arasına
konur.
Tırnak içinde
olmayan aktarma
cümlelerinden sonra
konur.
Sıralı cümleleri
birbirinden ayırmak
için konur.
Kendisinden sonraki
cümleye bağlı olarak
ret, kabul ve teşvik
bildire

Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur. Tırnak içinde olmayan aktarma cümlelerinden sonra konur. Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur. Kendisinden sonraki cümleye bağlı olarak ret, kabul ve teşvik bildiren kelimelerden sonra konur. Yukarıda virgülün (,) bazı görevleri verilmiştir. Virgül, aşağıdakilerin hangisinde bu görevlerinden biri- ne uygun kullanılmamıştır? A) Aylarca yolunu gözlediği evladını karşısında görünce koşup uzunca bir süre ona sarıldı, onu kokladı, bağrına bastı. B) Parkta oynayan çocukları seyretmek, onların oyunlarına katılmak, onlarla gülüp eğlenmek beni mutlu etme- ye yetiyor. C) Bu teklifinizi, her ne kadar aklıma yatmasa da, babanızın hatırı için kabul ediyorum. D) Küçük işlere gereğinden çok önem verenler ellerinden büyük iş gelmeyenlerdir, diyor ünlü düşünür.