Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

C iktidar kaynağını nereden alır? D) Bireyin temel hakları nelerdir? E) Sivil toplumun anlamı nedir? 37. 35. Galileo'nun başarısı sadece teleskobu gökyü- züne çeviren ilk kişi olmasından kaynaklanmaz.

C iktidar kaynağını nereden alır?
D) Bireyin temel hakları nelerdir?
E) Sivil toplumun anlamı nedir?
37.
35.
Galileo'nun başarısı sadece teleskobu gökyü-
züne çeviren ilk kişi olmasından kaynaklanmaz.
O, topladığı verilerin anlamını şöyle veya böyle
fark e

C iktidar kaynağını nereden alır? D) Bireyin temel hakları nelerdir? E) Sivil toplumun anlamı nedir? 37. 35. Galileo'nun başarısı sadece teleskobu gökyü- züne çeviren ilk kişi olmasından kaynaklanmaz. O, topladığı verilerin anlamını şöyle veya böyle fark etmişti. Verinin anlama dönüşmesi nasıl gerçekleşir? Aynı şekilde ölçümlerinde bir tu- haflık olduğunu fark eden Marie Curie, üzerin- de çalıştığı maddeler arasında bilinmeyen bir element olduğunu anlamaya nasıl başlamıştı? Diğer yandan Alfred Wegener, kendinden önce birçoklarının yaptığı gibi küre şeklinde bir harita- ya bakmış ancak Afrika ve Güney Amerika'nın biçimlerinin birbirine çok iyi uyduğunu nasıl fark etmişti? Bu parça, bilimsel buluşlarda aşağıdakiler- den hangisinin önemine vurgu yapmakta- dir? A) Eski bilgilerin gereğine B) Evrende düzenin olduğunun kabulüne C) İnsan aklına olan güvene Yaratıcı hayal gücünün gereğine E) Bilim insanları topluluğunun varlığına . 20