Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

CORE Işığın Kırılması ve Mercekler A) Fen bilimleri öğretmeni, saydam cisimleri kullanarak oluşturduğu mercekleri sınıfa getirmi

CORE
Işığın Kırılması ve Mercekler
A)
Fen bilimleri öğretmeni, saydam cisimleri kullanarak oluşturduğu mercekleri sınıfa getirmiştir.
K merceği uzağı net
görmede kullanıldı-
ğı için ıraksak mercek
olarak isimlendirilir.
K
B)
M
Bu mercekleri yukarıdaki gibi

CORE Işığın Kırılması ve Mercekler A) Fen bilimleri öğretmeni, saydam cisimleri kullanarak oluşturduğu mercekleri sınıfa getirmiştir. K merceği uzağı net görmede kullanıldı- ğı için ıraksak mercek olarak isimlendirilir. K B) M Bu mercekleri yukarıdaki gibi harflendiren öğretmen, öğrencilerden mercekler ile ilgili yorum yapmalarını istemiştir. Buna göre aşağıdaki öğrencilerden hangisinin yorumu doğrudur? L L merceğinde asal ek- sene paralel gönde- rilen ışınlar uzantıları bir noktadan geçecek şekilde kırılır. TEST-2 C) N M merceğinin orta- si kenarlarından ka- lın olduğu için kalın kenarlı mercek olarak isimlendirilir. D) 5. Ünite 3. Gitarak kırdağ 2. Işık ışınları saydam ortamlarda doğrusal olarak yayılır. Saydam bir ortamdan başka bir saydam ortama geçen çiş yaparsa, bu defa sürati e birlikte doğrultusu da değişir. Işığın farklı bir saydam ortama geçince doğrultu değm ğişir. Işığın geçtiği ortamın yoğunluğu az ise sürati artar, fazla ise şárati azalır. Ayrıca işik diğer saydam ortama kırılması olarak adlandırılır. Isığın kırılmas Miray, Fen bilimlen de tan sonra öğretme Buna göre agad A)