Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Cümlede Anlam Çalışma Kağıdı Aşağıdaki cümlelerde neden- sonuç anlamı olanların başına (N), amaç - sonuç anlamı olanların başına

Cümlede Anlam Çalışma Kağıdı
Aşağıdaki cümlelerde neden- sonuç anlamı olanların başına (N), amaç - sonuç anlamı olanların
başına (A), koşul-sonuç anlamı olanların başına (K) harfi koyun.
(
) Beni anlaması için sorunlarımı ona anlattım.
(
) Geç kalacağını d

Cümlede Anlam Çalışma Kağıdı Aşağıdaki cümlelerde neden- sonuç anlamı olanların başına (N), amaç - sonuç anlamı olanların başına (A), koşul-sonuç anlamı olanların başına (K) harfi koyun. ( ) Beni anlaması için sorunlarımı ona anlattım. ( ) Geç kalacağını düşündüğü için telaşlandı. ) Çocuklar da gidince ev iyice sessizleşti. ) Hep aynı işle uğraşmaktan bıktım. ( ( ) İnsanları yargılarsan onları sevemezsin. ( ) Buraya gelmek için sabahtan yola çıkmıştık. ) Öyle yorgundum ki koltukta uyumuşum. () Erken kalkarsam seni de uyandırırım. ( ) Hasta olmayayım diye çok sıkı giyiniyordu. () Seni oraya götürürüm ama uslu duracaksın. () Doğum günü hediyesi almaya gideceğim. ( ) Telefon açmadı diye epey endişelendik. () Derdini anlatmazsan sana yardımcı olamam. () Birkaç kez özür diledim de beni affetti. () Size gelirim ancak eve erken dönerim. ( ) Geri gelmesi için ona birçok teklif yapıldı.