Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

DENEME -2 13. İnsanoğlu mademki dünyaya atılmıştır, kendi başı- na birakılmıştır, öyleyse yaptıklarından sorumludur. Nitekim o, kendini nasıl kurarsa öyle olacaktır. Tasarılarına, seçmelerine, eylemle

DENEME -2
13. İnsanoğlu mademki dünyaya atılmıştır, kendi başı-
na birakılmıştır, öyleyse yaptıklarından sorumludur.
Nitekim o, kendini nasıl kurarsa öyle olacaktır.
Tasarılarına, seçmelerine, eylemlerine göre var-
lığına bir öz kazandıracaktır. Edimleriyl

DENEME -2 13. İnsanoğlu mademki dünyaya atılmıştır, kendi başı- na birakılmıştır, öyleyse yaptıklarından sorumludur. Nitekim o, kendini nasıl kurarsa öyle olacaktır. Tasarılarına, seçmelerine, eylemlerine göre var- lığına bir öz kazandıracaktır. Edimleriyle kendini gerçekleştirecektir. Gerçekleştirmelidir. Bu parçada aşağıdaki özgün görüşlerden hangi- si ifade edilmiştir? A) Hobbes'un egoizmi B) Sartre'ın varoluşçuluğu Aristippos'un hazcılığı D) Nietzcshe'nin nihilizmi E) Kant'ın ödev ahlakı 14. Platon'a göre, filozoflar diğer insanların sahip olduk- ları gibi değişen şeylerin bilgisine değil, değişme- yen şeylerin bilgisine sahiptirler. Dolayısıyla bilimin konusunu seven ve kavrayan kişi, diğer insanlara göre her yönden daha üstün olur ki ideal devleti Vönotecek kisi de bu kisi vani filozof kral olacaktır.