Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

DENEME 7 Canlı sayısı 4x 19. Aşağıda dört farklı canlının yaşadıkları doğal çevrede meydana gelen bir değişim sonucu değişiklikt

DENEME
7
Canlı sayısı
4x
19. Aşağıda dört farklı canlının yaşadıkları doğal çevrede meydana gelen bir değişim sonucu değişiklikten önceki ve
sonraki birey sayılarına ait grafikler verilmiştir.
3x
2x
7. Hafta
X
Haftalık Kazanım Denemesi
h
X Y Z T
1. grafik

DENEME 7 Canlı sayısı 4x 19. Aşağıda dört farklı canlının yaşadıkları doğal çevrede meydana gelen bir değişim sonucu değişiklikten önceki ve sonraki birey sayılarına ait grafikler verilmiştir. 3x 2x 7. Hafta X Haftalık Kazanım Denemesi h X Y Z T 1. grafik Ortam değişikliği sonucu Canlı Çanlı sayısı 4x 2x X Fen Bilimleri Il X Y Z T 2. grafik X > H 9 (-1) 2 - (-1) T> (+3) Canlı Canlı sayılarındaki değişim dikkate alındığında aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır? A) T canlısı yeni ortama X canlısına göre daha iyi uyum sağlamıştır. B) Yeni ortama uyum yeteneği en iyi olan canlı T canlısıdır. (C) canlısı Z canlısına göre ortam şartının değişiminden daha fazla etkilenmiştir. Y D)Y ve Z canlıları modifikasyona uğrayarak yeni uyum yeteneği geliştirebilir, 20. Canlıların çeşitli sebeplerden dolayı bulunduğu ortamlara fiziksel olarak uyumlarına adaptasyon denir. Buna göre aşağıda verilen örneklerden hangisi bir adaptasyon durumudur?