Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

e doğa sporları merkezi r yıl yerli ve yabancı tu- -50 yıl önce Ekim ayın- a. Böylece kış turizmi da kar yağmaya baş- di. 7. FEN

e doğa sporları merkezi
r yıl yerli ve yabancı tu-
-50 yıl önce Ekim ayın-
a. Böylece kış turizmi
da kar yağmaya baş-
di.
7.
FEN BİLİMLERİ
KOLEJI
Dünyamızı sarıp sarmalayan atmosfer birçok katmandan olu- doga
şur ve bu katmanların her biri taşımış olduğu ö

e doğa sporları merkezi r yıl yerli ve yabancı tu- -50 yıl önce Ekim ayın- a. Böylece kış turizmi da kar yağmaya baş- di. 7. FEN BİLİMLERİ KOLEJI Dünyamızı sarıp sarmalayan atmosfer birçok katmandan olu- doga şur ve bu katmanların her biri taşımış olduğu özelliklerden do- layı farklı farklı görevlere sahiptirler. Atmosferin her katmanın- da farklı olaylar meydana gelir. Hava olayları sadece en alt katmanda meydana gelmektedir. Atmosferde bulunan su bu- harının tamamı ve gazların %75'lik oranı en alt katmanda bu- lunmaktadır. Hava olaylarının atmosferin en alt katmanında meydana gelmesinin temel nedeni ise sadece bu katmanda su buharının olmasıdır. Çünkü hava olaylarının meydana gelmesi için su buharı şarttır. Bu katmandaki su bu- harı sayesinde bulut, kar, sis, yağmur gibi hava olayları meydana gelmektedir. Aynı zamanda yoğunluğu en fazla olan bu katman daha sıcaktır. Bu nedenle de atmosferde yükseldikçe sıcaklık azalır. Aynı zamanda yer- yüzüne yakın olan bu katmanda Ekvatordan kutuplara gidildikçe sıcaklık değerleri düşer. Yukarıda verilen bilgiler ile "iklim ve hava olayları" konusunda anlatılanlar dikkate alınarak seçenek- lerde verilen ifadelerden hangisine ulaşılamaz? A) Atmosferde yükseldikçe sıcaklık değerinin azalmasının nedeni; en alt katmandaki gaz yoğunluğunun fazla, üst katmanlarda daha az olmasıdır. B) Yağışların en üst katmanda olmasının nedeni; su buharının tamamının ve gazların %75'nin bu kat- manda olmasıdır. C) Atmosferin yere temas eden en alt kısmında hava olaylarının görülmesinin nedeni; sadece bu katman- da su buharı bulunmasıdır. D) Atmosferde hava olaylarının gerçekleştiği katmanın sıcaklığı, atmosferin diğer katmanlarına göre da- ha fazladır. GS SAYISAL DENEME (5)