Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Endülüs Emevileri kültür hayatının dışında tarım ve mimaride de Avrupa'yı önemli ölçüde etkilemiştir. Pirinç, pamuk ve şeker kam

Endülüs Emevileri kültür hayatının dışında tarım ve mimaride
de Avrupa'yı önemli ölçüde etkilemiştir. Pirinç, pamuk ve şeker
kamışını İspanya'ya ve dolayısıyla öteki Avrupa ülkelerine ilk
tanıtanlar Endülüs Müslümanlandır. Suyun buharlaşarak azal-
masını ö

Endülüs Emevileri kültür hayatının dışında tarım ve mimaride de Avrupa'yı önemli ölçüde etkilemiştir. Pirinç, pamuk ve şeker kamışını İspanya'ya ve dolayısıyla öteki Avrupa ülkelerine ilk tanıtanlar Endülüs Müslümanlandır. Suyun buharlaşarak azal- masını önlemek için yer altından kanallarla naklini İspanya da ilk defa Müslümanlar uygulamiştir. Avrupa'ya kağıt üretimi için palamut ve hurma ağaçlarından katran elde edilmesini öğre- tenler de yine Endülüsü Müslümanlar olmuştur. Buna göre aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir? A) Müslümanlar İber Yarımadası'nda yüksek bir medeniyet oluşturmuştur B) Islamiyet kısa sürede Avrupa kıtasının tamamına yayılmıştır. Cdülüs Emevileri pozitif bilimleri Batı'dan transfer etmiştir. D) Ispanya'ya diğer Avrupa ülkelerinden göçler yaşanmıştır. E) Endülüs Emevileri Ispanya'da mevali politikasını sürdür- müştür.