Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

esti için ayrılan kısmına işaretleyiniz. ZAR vizi 3. Kanuni Sultan Süleyman Dönemi'nde Macaristan fethedilmiş, Almanya'da Reform

esti için ayrılan kısmına işaretleyiniz.
ZAR
vizi
3.
Kanuni Sultan Süleyman Dönemi'nde Macaristan
fethedilmiş, Almanya'da Reform Hareketleriyle yaşanan iç
çatışmalarda krala karşı prensler desteklenmiş, Fransa'ya
kapitülasyonlardan süreli olarak istifade e

esti için ayrılan kısmına işaretleyiniz. ZAR vizi 3. Kanuni Sultan Süleyman Dönemi'nde Macaristan fethedilmiş, Almanya'da Reform Hareketleriyle yaşanan iç çatışmalarda krala karşı prensler desteklenmiş, Fransa'ya kapitülasyonlardan süreli olarak istifade etme hakkı verilmiş, Safeviler üzerine seferler düzenlenmiş ve Preveze Deniz Savaşı ile Akdeniz, Türk Gölü hâline getirilmiştir. Bu bilgilerden hareketle, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Doğu, batı ve güney sınırlarının güvenliği sağlanmaya çalışılmıştır. B) Avrupa Hristiyan birliğini engelleme amacına yönelik adımlar atılmıştır. Denizlerdeki güç ve etkinlik artmıştır. Coğrafi keşiflerin olumsuz etkilerine karşı tedbir alınmak istenmiştir. C) D) E) Dış politikada denge siyaseti izlenmiştir.