Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

even 11. Orhan Veli Kanık 14 Kasım 1950'de vefat etti. Şiiri etrafın- da oluşan/oluşturulan çekimin de etkisiyle, ölümünden bu y

even
11. Orhan Veli Kanık 14 Kasım 1950'de vefat etti. Şiiri etrafın-
da oluşan/oluşturulan çekimin de etkisiyle, ölümünden bu
yana, şiirleri bir hayli ilgi gören şairlerden oldu. Ölümünün
ardından geçen yetmiş yılda şiirleri, hikâyeleri, mektupla-
rı, söy

even 11. Orhan Veli Kanık 14 Kasım 1950'de vefat etti. Şiiri etrafın- da oluşan/oluşturulan çekimin de etkisiyle, ölümünden bu yana, şiirleri bir hayli ilgi gören şairlerden oldu. Ölümünün ardından geçen yetmiş yılda şiirleri, hikâyeleri, mektupla- rı, söyleşileri ve denemeleri derlenip toparlanıp, farklı ya- yınevleri tarafından farklı zamanlarda kitaplaştırılarak ba- sıldı. Şubat 2014'te Yalnız Seni Arıyorum: Nahit Hanım'a Mektuplar (Yapı Kredi Yayınları) adıyla yayımlanan özel mektupları okur tarafından giyle karşılandı. Peki, bun- ca türde kalem oynatan Orhan Veli'nin La Fontaine'nin 49 masalını, Ki-Ka-Ku isimli Japon şairinin 30 haikusunu Türkçeye çevirdiğini bilen var mı? Bu parçada virgülün (.) aşağıdaki işlevlerinden hangi- sinin kullanımına yer verilmemiştir? A) Metin içinde art arda gelen zarf-fiil eki almış kelimeler- den sonra konur. B) Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime veya kelime gruplarının arasına konur C) Cümle içindeki ara sözleri ayırmak için ara sözlerin ba- şına ve sonuna konur. D) Uzun cümlelerde yüklemden uzak düşmüş olan özneyi belirtmek için konur. E) Kendisinden sonraki cümleye bağlı olarak ret, kabul ve teşvik bildiren kelimelerden sonra konur.