%71 Dev İndirim! Hem 2024 hem de 2025 paketlerinde fiyat artışından etkilenmemek için bugün paketini al.

Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

FEN BİLİMLERİ 19. Hangzhou Elektronik Bilimler ve Teknoloji Üniversitesinde araştırmacılar, 3D yazıcı sayesinde ku- lak ve burun

FEN BİLİMLERİ
19. Hangzhou Elektronik Bilimler ve Teknoloji Üniversitesinde araştırmacılar, 3D yazıcı sayesinde ku-
lak ve burun doku baskısı yapabiliyorlar. Bu doku ve organlar biyoyazıcı kartuşu içindeki hücre ve
benzeri biyo-materyallerle oluşturuluyor.

FEN BİLİMLERİ 19. Hangzhou Elektronik Bilimler ve Teknoloji Üniversitesinde araştırmacılar, 3D yazıcı sayesinde ku- lak ve burun doku baskısı yapabiliyorlar. Bu doku ve organlar biyoyazıcı kartuşu içindeki hücre ve benzeri biyo-materyallerle oluşturuluyor. Baskı malzemesi olarak da biyomürekkep kullanıyorlar. Bu amaçla ya embriyonik kök hücrelerden ya da doku biyopsisi yöntemi ile herhangi bir organdan elde edilen yağ, kas, sinir, kemik iliği ve bağ dokusu hücrelerini kullanıyorlar. Kök hücrelerin ise 3D doku yapımında önemli bir rolü vardır. Çünkü kök hücreler farklılaşma özelliğine sahiptir. Bu çalışmanın nasıl yapıldığına ait aşamalar aşağıda verilen görseldeki gibidir. Kök hücre Kök hücreler çoğaltılıyor. Karaciğer 3D yazıcı Verilen çalışma incelendiğinde aşağıdaki yorumlardan hangisine ulaşılabilir? A) Karaciğer gibi hayati öneme sahip organlar, çok kısa bir sürede üretilebilecektir. BBu yöntemle organ nakli bekleyen insanların bekleme süresi azaltılabilir. Doku oluşumu sağlanıyor. C) Üretilen her organın vücut ile uyumu sağlanabilecektir. D) Bu yöntemin gelişmesi ile kornea hastalığından dolayı hiçbir insan körlük yaşamayacaktır.