Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

FEN BİLİMLERİ-8 16. 17. Uzun Kısa » 3 Miyotonik keçiler heyecanlandıklarında veya korktuklarında kasları 4-5 saniyeliği- ne kitl

FEN BİLİMLERİ-8
16.
17.
Uzun
Kısa
» 3
Miyotonik keçiler heyecanlandıklarında veya korktuklarında kasları 4-5 saniyeliği-
ne kitleniyor ve bundan dolayı bayılabiliyorlar. Kitlenen kaslar gevşeyince de kalkıp
hiçbir şey olmamış gibi koşmaya devam ediyorlar.

FEN BİLİMLERİ-8 16. 17. Uzun Kısa » 3 Miyotonik keçiler heyecanlandıklarında veya korktuklarında kasları 4-5 saniyeliği- ne kitleniyor ve bundan dolayı bayılabiliyorlar. Kitlenen kaslar gevşeyince de kalkıp hiçbir şey olmamış gibi koşmaya devam ediyorlar. Verilen haber kesitine göre; 1. Miyotoni olarak adlandırılan bu olay, canlının gen yapısını etkilediği için mutasyon olarak adlandırır. II. Miyotonik keçilerdeki gözlenen bu genetik hastalık, keçi sütünden insanlara geçebilir. III. Miyotonik keçiler bir süre sonra tekrar eski hållerine döndükleri için gerçekleşen bu durum, modifi- kasyon olarak adlandırılır. yorumlarından hangilerinin doğruluğuna ulaşılabilir? Yalnız I. B) I ve II Uzun Tennessee keçileri olarak da anılan keçilerde bu davranışa neden olan hastalık adı Kalıtsal Miyotoni (Tonik Spazm) isimli genetik bir hastalıktır. CLCN1 geninde mey- dana gelen bir değişime bağlı olarak ortaya çıkan bu hastalık sadece keçilerde de- ğil, birçok hayvan türünde ve dolayısıyla insanlarda da görülmektedir. Uzun Uzun www.bbc.com C) I ve It D) II ve III. Uzun boylu bezelye bitkisi ile kısa boylu hezelve FE 19.