Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

ifadelerden hangisi doğrudur? Sekil I'de açık hava basıncı etkisi gözlenmezken Şekil Il'de gözlenir. 6) Çaydanlık içerisindeki b

ifadelerden hangisi doğrudur?
Sekil I'de açık hava basıncı etkisi gözlenmezken Şekil Il'de gözlenir.
6) Çaydanlık içerisindeki basınç açık hava basıncından fazla olduğu için çay dökülmemiştir.
Caydanlığın içerisindeki çayın sıcak olması açık hava basıncını

ifadelerden hangisi doğrudur? Sekil I'de açık hava basıncı etkisi gözlenmezken Şekil Il'de gözlenir. 6) Çaydanlık içerisindeki basınç açık hava basıncından fazla olduğu için çay dökülmemiştir. Caydanlığın içerisindeki çayın sıcak olması açık hava basıncını azaltmıştır. D) Sakit Il'de yapılan işlem çayın açık hava basıncı etkisi ile akmasını sağlamıştır. 25. Su roketi yapmak için bir miktar su doldurulmuş pet şişeyle görseldeki düzenek hazırlanır. Ardından, pet şişe içerisine bir pompa yardımı ile hava basılır. Artık pet şişe ayaklarıyla bir rokettir. Roket serbest bırakılınca içindeki su, atmosfer basinci ile roketin içindeki hava basıncı eşit oluncaya kadar yüksek hızda dışarı çıkar. Suyun dışarıya itilmesi ile oluşan tepki kuvveti roketi yukarı doğru firlatır. Roket Pet sise Su Su roketi modeli Hava pompası Buna göre aşağıdaki yorumlardan hangisi doğrudur? (Pet şişe, esnek olmayan kalın plastikten üretilmiştir.) A) Deney ayni miktar hava basılarak öncekinden daha yüksek bir tepede yapılırsa roket daha az yükselir. B) Açık hava basıncı gişedeki gaz basıncından büyük olduğu için, su yüksek basınçla şişeden dışarı çıkar. C) Deneyde pet şişeye su yerine farklı bir sivi konulursa bu sivi da roketin yukarı doğru firlamasını sağlar. D) Roketin en yüksek seviyeye çıkması için şişeyi tamamen su ile doldurulduktan sonra hava basmalıdır. 26. Deniz seviyesinde yapılan bir deneyde şekildeki tabak içine yanmakta olan bir mum ve boyalı su konuluyor (Şekil-1). Bir bardak ters çevrilerek yanan mumun üzerine kapatılıyor. Bir süre sonra mumun söndüğü ve boyalı suyun bardakta yükseldiği görülüyor (Şekil-2)