Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

ilk seferler başlamış, Hz. Ömer Dönemi'nde sınırlar oldukça genişlemiş, Hz. Osman Dönemi'nde fetihler kısmen devam etmiş, Hz. Al

ilk seferler başlamış, Hz. Ömer Dönemi'nde sınırlar
oldukça genişlemiş, Hz. Osman Dönemi'nde fetihler
kısmen devam etmiş, Hz. Ali Dönemi'nde ise fetihler
tamamen durmuştur.
Buna göre,
1. Hz. Ebubekir Dönemi'nde Kuzey Afrika'nın fethine
som başlanmıştır.
2.

ilk seferler başlamış, Hz. Ömer Dönemi'nde sınırlar oldukça genişlemiş, Hz. Osman Dönemi'nde fetihler kısmen devam etmiş, Hz. Ali Dönemi'nde ise fetihler tamamen durmuştur. Buna göre, 1. Hz. Ebubekir Dönemi'nde Kuzey Afrika'nın fethine som başlanmıştır. 2. II. Hz. Ömer Dönemi'nde Hz. Osman Dönemi'nden daha fazla toprak elde edilmiştir. Hz. Ali Dönemi'nde hiç savaş yapılmamıştır. Dört Halife Dönemleriyle ilgili olarak yapılan yorumlardan hangilerine kesinlikle ulaşılamaz? A) Yalnız I 3. B) Yalnız II D) I ve Il E) I ve III C) Yalnız III Abbasi Devleti'nin merkezî otoritesinin bozulmasından sonra bazı valiler merkezden bağımsız hareket ederek kendi devletlerini kurmuşlardır. Bu devletlere Tavaif-ül Mülük devletleri adı verilmiştir. D) İhşitler Aşağıdaki devletlerden hangisinin bu tanımlamaya uygun olarak kurulduğu söylenebilir? A) Persler B) Sasaniler C) Emeviter E) Memlükler Hz. Muhammed Islam dinini önce eşine, ardından amcasının oğlu Hz. Ali'ye sonra diğer akrabalarına ve ardından Mekke halkından uygun gördüklerine gizlice anlatmıştır. İlk Müslüman olan kişi eşi Hz. Hatice'dir. Ardından Hz. Ali de Müslüman olmuştur. İslam dinini benimsemiş olanlar bir müddet bu inancı çevresindekilerden gizlemek zorunda kalmışlardır. Bu bilgilerden yola çıkıldığında, YAYINLARI LİMİT 5. y 2 6.