Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

İngiltere'deki Exeter Üniversitesi ve Pa- ris'teki Doğa Tarihi Müzesi'nden bir grup bilim insanı Amazonlarda yaşayan "Helico- ni

İngiltere'deki Exeter Üniversitesi ve Pa-
ris'teki Doğa Tarihi Müzesi'nden bir grup
bilim insanı Amazonlarda yaşayan "Helico-
nius numata" türü kelebeklerin kuşların da-
mak tadına uymayan zehirli 6 tür kelebeğin
şekline bürünebildiğini gözlemledi.
Bilim i

İngiltere'deki Exeter Üniversitesi ve Pa- ris'teki Doğa Tarihi Müzesi'nden bir grup bilim insanı Amazonlarda yaşayan "Helico- nius numata" türü kelebeklerin kuşların da- mak tadına uymayan zehirli 6 tür kelebeğin şekline bürünebildiğini gözlemledi. Bilim insanları bu koruma kalkanının nesil- den nesile geçebildiğine de dikkat çekti. Araştırmaya imza atanlardan Mathieu Jo- ran, "Heliconius Numata"ların tek bir kro- mozomunda bulunan "süper genin" renk, kanat gibi kelebeğin birçok özelliklerini kontrol edebildiğini, bu kelebeklerin başka kelebekler gibi görünerek av olmaktan kur- tulabildiğini vurguladı. Verilen metne göre "Heliconius numata" türü ke- lebeklerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Kelebeklerin şekil değiştirebilmesi yaşama şansla- rini arttırmıştır. B) Kelebekteki bu özellik kalıtsal olup oğul döllere geçebilir. C) Canlıların karakteristik özellikleri genlerinde şif- relenmiştir. D) Çevresel faktörlerle kelebeğin dış görünüşünde meydana gelen değişiklikler canlının modifikas- yon geçirdiğinin bir kanıtıdır.