Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

kitapçığı Bu testte 15 soru vardır. Süre 30 dakikadır. Cevaplarınızı cevap kâğıdının FEN BİLİMLERİ TESTİ için ayrılan kısmına iş

kitapçığı
Bu testte 15 soru vardır. Süre 30 dakikadır.
Cevaplarınızı cevap kâğıdının FEN BİLİMLERİ TESTİ için ayrılan kısmına işaretleyiniz.
1. Bir cisim üzerine etki eden iki veya daha fazla kuvvetin yaptığı etkiyi tek başına yapabilen etkiye bileşke kuvv

kitapçığı Bu testte 15 soru vardır. Süre 30 dakikadır. Cevaplarınızı cevap kâğıdının FEN BİLİMLERİ TESTİ için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Bir cisim üzerine etki eden iki veya daha fazla kuvvetin yaptığı etkiyi tek başına yapabilen etkiye bileşke kuvvet (net kuv- vet) denir. Bir cisme etki eden kuvvetler aynı yönlü ve aynı doğrultulu ise kuvvetler toplanarak bileşke kuvvetin büyüklü- ğü bulunur. Bir cisme etki eden kuvvetler aynı doğrultulu ve zıt yönlü ise büyük kuvvetten küçük kuvvet çıkarılarak bileş- ke kuvvetin büyüklüğü bulunur. Öğretmen Yeşim Hanım, "Kuvvet ve Hareket" ünitesi kapsamında öğrencilerine halat çekme oyunu oynatacaktır. Öğren- cileri okul bahçesine çıkararak üç öğrenciden oluşan iki grup oluşturuyor. Daha sonra bu öğrencilerden bazılarının tek başına uygulayabildiği kuvveti aşağıdaki tabloya kaydediyor. Asya 15 N İpek 10 N Ece ? Arda ? Ege 20 N Tarık 25 N Öğrenciler, oyunda uygulayabildikleri en büyük kuvveti uyguladıklarında, halat dengelenmiş kuvvetler etkisinde kalıyor ve oyunu kazanan olmuyor. Buna göre aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Asya, Arda ve Ege aynı grupta ise Ece ve Arda halata eşit büyüklükte kuvvet uygulamıştır. B) İpek, Arda ve Ege aynı grupta ise Ece ve Arda halata eşit büyüklükte kuvvet uygulamıştır. C) Asya, Ece ve Tarık aynı grupta ise Arda halata Ece'den 10 N daha fazla kuvvet uygulamıştır. D) Ece, Ege ve Tarık aynı grupta ise Ece halata 5 N'lik Arda ise halata 25 N'lik kuvvet uygulamış olabilir.