Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

nda urumda tır. esi 7 X² Bilgi: Kuvvet, cismin bir noktasına uygulanır ve uygulanan bu kuvvetin yön, doğrultu ve büyüklük gibi ö

nda
urumda
tır.
esi
7
X²
Bilgi: Kuvvet, cismin bir noktasına uygulanır ve uygulanan bu kuvvetin yön, doğrultu ve büyüklük gibi
özellikleri vardır.
Verilen bu bilgiyi göstermek için Şekil -1'de masa üzerinde duran bir cismin hareket etmesini sağlayan
kuvvet

nda urumda tır. esi 7 X² Bilgi: Kuvvet, cismin bir noktasına uygulanır ve uygulanan bu kuvvetin yön, doğrultu ve büyüklük gibi özellikleri vardır. Verilen bu bilgiyi göstermek için Şekil -1'de masa üzerinde duran bir cismin hareket etmesini sağlayan kuvvetin yönü, doğrultusu ve büyüklüğü aşağıdaki gibi tespit edilmiştir. Şekil -1 Şekil - 2 Yön: Doğu Doğrultu: Batı-Doğu Büyüklük: 3 N Masa B Cisim ++F K G D 2 F₁+ F3 F₁ ++F₂ Aynı cisme ve aynı masaya Şekil-2'de uygulanan kuvvetlere göre aşağıdaki yorumlardan hangi- sinin doğru olduğu söylenemez? A) Cisme uygulanan kuvvetlerin büyüklükleri ve yönleri birbirinden farklıdır. B) Uygulanan F, ve F3 kuvvetlerinin doğrultuları aynı, yönleri ve uygulama noktaları birbirinden farklıdır. Masaya uygulanan kuvvetlerin bileşkesi ile cisme uygulanan kuvvetlerin bileşkesi hem yön hem de büyüklük olarak birbirinin aynısıdır. D) Doğu yönünde uygulanan kuvvetlerin büyüklüklerinin toplamı, batı yönünde uygulanan kuvvetlerin büyüklüklerinin toplamından daha fazladır.