Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

OLAYI bir dalga kaynak 7 deseni 12. Aynı fazda ve aynı frekansta titreşen iki noktasal kaynağın arasındaki uzaklık 8 cm dir. Olu

OLAYI
bir dalga
kaynak
7 deseni
12. Aynı fazda ve aynı frekansta titreşen iki
noktasal kaynağın arasındaki uzaklık
8 cm dir.
Oluşan dalgaların dalga boyu 4 cm
olduğuna göre, kaynaklar arasından
kaç adet düğüm çizgisi geçer?
All ya
vinde
saçakı
sa;
i ile bi

OLAYI bir dalga kaynak 7 deseni 12. Aynı fazda ve aynı frekansta titreşen iki noktasal kaynağın arasındaki uzaklık 8 cm dir. Oluşan dalgaların dalga boyu 4 cm olduğuna göre, kaynaklar arasından kaç adet düğüm çizgisi geçer? All ya vinde saçakı sa; i ile bir Not : Bu sorunun çözümü için aşağı- daki bilgileri kullanınız. artar. Kullan düzler yank arasi 1. Kaynaklar üzerinden düğüm çizgisi geçmez. lur? Iz III 2. Merkez doğrusu bir katar çizgisidir ve girişim çizgileri bu doğruya göre simet- riktir. TII 3. Ardışık düğüm çizgileri arasındaki - uzaklık dalga boyunun yarısıdır. A) 2 B) 3 C) 4 dalga ynak urul- D) 5 Sa E) 6 Bu his or her om ize- Sinis rasi Palme Yayınevi 13. Bir su dalga leğeninde iki noktasal kay- nak aynı fazda ve aynı frekansta titre- serek bir qiui.