Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

PARAGRAFYA - PARAGRAF DENEMELERİ 16. I. Ünlü peyzaj mimari Frederick Law Olmsted, 1865'te Yosemite Vadisi'ne baktığında kurtarıl

PARAGRAFYA - PARAGRAF DENEMELERİ
16. I. Ünlü peyzaj mimari Frederick Law Olmsted,
1865'te Yosemite Vadisi'ne baktığında
kurtarılmaya değer bir yer görmüş ve Kaliforniya
eyalet yasama meclisini burayı artışta olan
yapılaşma eğiliminden korumaya çağırmıştı.

PARAGRAFYA - PARAGRAF DENEMELERİ 16. I. Ünlü peyzaj mimari Frederick Law Olmsted, 1865'te Yosemite Vadisi'ne baktığında kurtarılmaya değer bir yer görmüş ve Kaliforniya eyalet yasama meclisini burayı artışta olan yapılaşma eğiliminden korumaya çağırmıştı. Daha önce New York'taki Central Park'ın tasarımını üstlenmiş olan Olmsted, güzellik dolu yeşil alanların herkesin keyfine varması gereken yerler olarak varlıklarını sürdürmesi gerektiğine inanıyordu. "Çarpıcı özellikteki doğal manzaralara bakmanın insanın sağlığı ve esenliği, özellikle de zihin sağlığı ve esenliğine faydalı olduğu bilimsel bir gerçek," diye yazmıştı. II. Frederick Law Olmsted'in doğanın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisi görüşü bilimsel olmaktan çok, sezgisel bir iddiadır aslında. Ancak uzun geçmişi olan bir sezgidir bu. 2 bin 500 yıl önce Pers İmparatorluğu'nun başkentinde dinlence amaçlı bahçeler kuran Büyük Kyros'un dönemine kadar uzanan bir sezgi. 16. yüzyılda yaşayan Alman-İsviçre asıllı Doktor Paracelsus, "Şifa sanatı doktorun değil, doğanın eseridir." diye yazdığında da yine aynı sezgiyi dile getiriyordu. Ve daha niceleri Olmsted gibi bu sezgiyle doğanın şifa gücüne sahip olduğunu. öne sürerek dünyanın ilk ulusal parklarının kurulması için manevi ve duygusal bir hareket başlatmışlardı. Yukarıda verilen II numarali parçayla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) I. parçada öne sürülen düşüncenin doğruluğunun olmadığından söz edilmektedir. B) I. parçada anlatılan durumun sebep olduğu bir olumsuzluktan bahsedilmektedir. I. parçadaki olgunun, insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisi açıklanmaktadır. D) I. parçada belirtilen olgunun her durumda gerçekleşmediği örneklenmektedir. E) I. parçada değinilen düşüncenin bilimsel olarak kanıtlandığı gösterilmektedir.