Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Soru:

SOZEL MANTIK - GORSEL Zengin su kaynakları, verimli toprakları, iklim çeşitliliği ve binlerce yıllık tecrübesiyle Türkiye, tarım

SOZEL MANTIK - GORSEL
Zengin su kaynakları, verimli
toprakları, iklim çeşitliliği ve
binlerce yıllık tecrübesiyle Türkiye,
tarım alanında dünyanın en önemli
Olkelerinden biri konumunda.
Pek çok sebze, meyve ve bakliyat
çesidinde ülkemiz yıllık üretim bakım

SOZEL MANTIK - GORSEL Zengin su kaynakları, verimli toprakları, iklim çeşitliliği ve binlerce yıllık tecrübesiyle Türkiye, tarım alanında dünyanın en önemli Olkelerinden biri konumunda. Pek çok sebze, meyve ve bakliyat çesidinde ülkemiz yıllık üretim bakımundan dünyada ilk beş ülke arasında yer alyor. Bunlardan bazılarında ise Türkiye, dünyanın en büyük üreticisi pozisyonunda TÜRKİYE'NİN DÜNYADA EN BÜYÜK ÜRETİCİ OLDUĞU TARIM ÜRÜNLERİ KAVISI 985 BİN FINDIK 675 BIN TON KİRAZ 627 BİN TON TON İNCİR 305 BIN TON AYVA 174 BIN TON TÜRKİYE AYRICA; Kavun, vişne ve perasa üretiminde ikinci Zeytin, ceviz, antep listigi, keçiboynuzu, kızılcık, salatalık, padican ve ispanak üretiminde dördüncü Cilek, armut, badem, şeker pancan, yeşil fasulye ve nohut üretiminde ise beşinci sırada yer alıyor. Karpuz, elma, mandalina, kestane, domates, yeşil biber ve mercimek üretiminde üçüncü, Yukarıdaki görselde Türkiye'nin tarımsal zenginliği hakkında bilgi verilmiştir. Bu görseldeki bilgilerden aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz? A) Türkiye mercimek ve nohut üretiminde dünya sıralamasında ilk beş ülke arasındadır. B) Türkiye, bazı meyve ve sebze üretiminde dünya sıralamasında ilk üçte yer almaktadır. C) Türkiye, incir ve ayvada dünyanın en büyük üreticisi durumundadır. D) Türkiye'deki aylik findik üretimi, kiraz ve incir üretiminin toplamından daha fazladır.