Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Test 01 ZOROCI rin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin her sekiz elementte bir farklılaştığını görerek bunu müzikteki oktavın 8.

Test 01
ZOROCI
rin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin her sekiz elementte bir farklılaştığını görerek bunu müzikteki oktavın 8.
Ingiliz kimyacı John Newlands, döneminde bilinen 62 elementi atom kütlelerine göre sıralamış ve elementle
Elementlere ilk defa

Test 01 ZOROCI rin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin her sekiz elementte bir farklılaştığını görerek bunu müzikteki oktavın 8. Ingiliz kimyacı John Newlands, döneminde bilinen 62 elementi atom kütlelerine göre sıralamış ve elementle Elementlere ilk defa atom numarası veren Newlands'in çalışmalarını özetlediği konuşmasının bir kısmı qu sesi gibi bir çeşit tekrarlarının olduğunu ifade etmiştir. Çalışmaları "Oktavlar Kanunu" olarak da bilinmektedir lan görülür, Belirli sayı aralıklarında peş peşe dizilen elementler benzer özellikler gösterir. Bu ilişkinin Oktay şekildedir: "Elementler eş değerlerine göre düzenlenirse, aynı gruptaki elementlerin aynı yatay çizgide olduk Yasası'nı çağrıştırdığını öngörüyorum." H Be O F Na Mg Al Si P S 3X88F2 Gr Mn Fe Periyodik sistem Newlands'in Periyodik Tablosu Putr TI Pb Co/Ni Br Rb St Y Ce/La In Zn As Di/Mo Se Ro/Ru 2 228-58e Pd Ag Cd BaN Sn 1 Sb 9 Ta W Hg Nb Bi Au Os Bu metne bakılarak John Newlands in periyodik tablo çalışmaları için yapılan aşağıdaki yorumlardan hangisi yanlıştır? A) Periyodik tablo oluşturulurken elementlerin fiziksel özelliklerinin de benzerlik gösterdiğini belirtmiştir. B) Elementler modern periyodik tablo oluşturulmasında da kullanılan element özelliğine göre sıralanmıştır. C) Elementlerin özelliklerinin belirli aralıklarla tekrarlanması farklı bilimler ile ilişkilendirilmiştir. D) Oluşturulan her bir grupta yer alan elementlerin benzer özellikler göstereceği belirtilmiştir.