Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Türkiye Devleti'nin hükümet şekli Cumhuriyet'tir. Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır. Resmî lisanı Türkçedir. Türkiye Devleti'ni

Türkiye Devleti'nin hükümet şekli Cumhuriyet'tir.
Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır. Resmî lisanı
Türkçedir.
Türkiye Devleti'nin başkanı, "Cumhurbaşkanı"-
dır. Gerek görüldükçe TBMM'ye ve hükümete
başkanlık eder.
Türkiye Cumhurbaşkanı, TBMM üyelerinden bi

Türkiye Devleti'nin hükümet şekli Cumhuriyet'tir. Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır. Resmî lisanı Türkçedir. Türkiye Devleti'nin başkanı, "Cumhurbaşkanı"- dır. Gerek görüldükçe TBMM'ye ve hükümete başkanlık eder. Türkiye Cumhurbaşkanı, TBMM üyelerinden bir seçim dönemi için seçilir. Cumhurbaşkanının gö- revi, yeni cumhurbaşkanı seçilinceye kadar de- vam eder. Cumhurbaşkanı, tekrar seçilebilir. Cumhurbaşkanı, Başbakanı TBMM çer. Başbakan, diğer hükûmet üyelerini içinden seçer. Cumhurbaşkanı, hükûmeti TBMM onayına sunar. se- wig Yukarıdaki Cumhuriyet'in ilanıyla ilgili olarak yapı- lan yasal düzenleme metnine bağlı olarak aşağıda- ki yorumlardan hangisi yapılamaz? ye ** A) Hükûmet kurma biçimi ifade edilmiştir. PTürkiye Devleti'nin başkanlık sorununa çözüm üre- tilmiştir. C) Devletin resmî dini ve dili tanımlanmıştır. D) Yürütme yetkilerini kullanacak kişilerin meclis içe- risinden olması benimsenmiştir. E) Meclisin, denetim faaliyetleri sınırlanmıştır.