Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

uyili bulabilmek için yukardaki Ogumieni yapıyor Mehmet, eşil du Buna göre, bir bilyenin ağırlığının kilogram cinsinden değeri a

uyili bulabilmek için yukardaki Ogumieni yapıyor
Mehmet, eşil du
Buna göre, bir bilyenin ağırlığının kilogram cinsinden değeri aşağıdakilerden hangisi olabilir?
B) 9
C) 7
05
A/ 10
Alx.)
v
Bir kenan a birim olan karenin köşegen uzunluğu a 2 birimdit.
Dik ko

uyili bulabilmek için yukardaki Ogumieni yapıyor Mehmet, eşil du Buna göre, bir bilyenin ağırlığının kilogram cinsinden değeri aşağıdakilerden hangisi olabilir? B) 9 C) 7 05 A/ 10 Alx.) v Bir kenan a birim olan karenin köşegen uzunluğu a 2 birimdit. Dik koordinat sistemi iki sayı doğrusunun dik kesişmesiyle oluşturulut, Kutupsal koordinat sistemi ise noktaların kutup olarak bilinen (orjin) bit merkez noktaya olan uzaklığının tanımlandığı iki boyutlu bir koordinat sistemidir. Dik koordinat sisteminde verilen bir noktanın koordinatlar kutupsai koordinat sistemine, kutup sal koordinat sisteminde verilen bir noktanın koordinatlandik koordinat sistemine çevrilebilir. Örneğin dik koordinat sisteminde Alx,y) olarak verilen noktanın kutupsal koordinat sisteminde ki karşılığı A{r, a) dir. Buna göre, dik koordinat sisteminde K(5,5) olarak verilen noktanın kutupsal koordinat sistemindeki karşılığı nedir? A) K(5, 30) B) K(572,309) C) K(5.45) D) K(572.459) 4. 2x - 3y + 4a - 12 = 0 doğrusu orijinden geçmektedir. 3x +(2k-4)-7= 0 doğrusu ise x eksenine diktir. Buna göre, A(a + k, 2a - k) noktası koordinat sisteminin Kacinci bölgesindedir? D) IV yanlıştır? C)