Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

www.sorubankasi.net 3. 1. Bizans'in varlığı Osmanlı'nın çok geniş bir alanda egemenlik kurmasına karşın Avrupa'ya yayılmasında b

www.sorubankasi.net
3. 1. Bizans'in varlığı Osmanlı'nın çok geniş bir alanda
egemenlik kurmasına karşın Avrupa'ya yayılmasında
bir sorun oluşturuyordu.
e
ubankasi.net
II. Rumeli ve Anadolu'nun pek çok yeri üzerinde egemen
olsa da Boğazların coğrafi olarak

www.sorubankasi.net 3. 1. Bizans'in varlığı Osmanlı'nın çok geniş bir alanda egemenlik kurmasına karşın Avrupa'ya yayılmasında bir sorun oluşturuyordu. e ubankasi.net II. Rumeli ve Anadolu'nun pek çok yeri üzerinde egemen olsa da Boğazların coğrafi olarak bölünme yaratması Osmanlı' için ikinci bir sorundu. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir bi- çimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) Gerek Bizans'ın varlığı gerekse Boğazların coğrafi olarak bir bölünme yaratması, Anadolu ve Rumeli'de çok geniş bir alanda egemenlik kurmuş olsa da Av- rupa'ya yayılma konusunda Osmanlı için sorun oluş- turuyordu. B) Osmanlı Anadolu ve Rumeli'de egemen olmuştu ama Boğazların egemenlik alanını coğrafi olarak bölmesi ve Bizans'ın varlığı Avrupa'ya yayılmasında sorun olarak varlığını sürdürüyordu. C) Anadolu ve Rumeli'de çok geniş alanda egemenlik kurmuş olan Bizans'ın Avrupa'ya yayılmasını engel- lemesi ve Boğazların coğrafi olarak bölünme yarat- ması Osmanlı için iki ciddi sorun oluşturuyordu. Anadolu ve Rumeli'de çok geniş alanda kurduğu egemenliği Avrupa'ya da taşımak isteyen Osman- li'nin önünde iki büyük engel vardı: Bizans ve Boğaz- ların coğrafi bölge olarak bir bölünmüşlük yaratması. E) Bizans'ın varlığı ve Boğazların egemenlik alanlarını coğrafi olarak ikiye bölmesi, Avrupa'ya da yayılmak isteyen Osmanlı için üstesinden gelinmesi gereken iki büyük siyasi neden oluşturuyordu.