Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

-yeşil 18. Bir maddenin asit ya da baz olduğuna karar vermek için kullanılan maddelere ayraç (belirteç) adı verilir. Doğada birç

-yeşil
18. Bir maddenin asit ya da baz olduğuna karar vermek için kullanılan maddelere ayraç (belirteç) adı verilir.
Doğada birçok belirteç vardır. Örneğin, ortanca bitkisi bazik topraklarda pembe renkli çiçekler açarken, asi-
dik topraklarda mavi çiçek aç

-yeşil 18. Bir maddenin asit ya da baz olduğuna karar vermek için kullanılan maddelere ayraç (belirteç) adı verilir. Doğada birçok belirteç vardır. Örneğin, ortanca bitkisi bazik topraklarda pembe renkli çiçekler açarken, asi- dik topraklarda mavi çiçek açar. Kırmızı lahanadan elde edilen çözelti mor renklidir. Çözelti, asidik madde- lerle kırmızı renk alırken, bazik maddelerle bazlık derecesi arttıkça maviden yeşile doğru renk alır. I. DURUM: Ortanca bitkisinin toprağına K çözeltisi döküldüğünde ortanca mavi çiçekler açıyor. II. DURUM: Lahana suyuna L çözeltisi döküldüğünde çözeltinin rengi yeşil oluyor.uttli bor boz III. DURUM: K ve L çözeltilerinin karıştırılmasından elde edilen M çözeltisi lahana suyuna döküldüğünde la- hana suyu mavi renk alıyor. Verilen durumlarla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? bawk A) K çözeltisinin pH değeri L çözeltisinin pH değerinden küçüktür. B) M çözeltisiyle sulanmış topraklarda ortanca bitkisi pembe çiçekler açar. V C) K ve M çözeltileri aynı kap içerisinde karıştırılırsa kimyasal tepkime gerçekleşir.\ ✓ D) ve M çözeltilerinin karıştırılmasıyla elde edilen çözeltiyle sulanan topraklarda ortancalar mavi çiçek açarlar. MUTLAK 53 Diğer sayfaya geçiniz.