Soru:
15:04. YE ← 10. İrem Bugün 11:56 P(x) = (x + 1)².(x-4) K(x) = (x + 1).(x). (x-4)² olmak üzere 1. B(x) = EBOB (P(x),K(x)) olarak
15:04. YE ← 10. İrem Bugün 11:56 P(x) = (x + 1)².(x-4) K(x) = (x + 1).(x). (x-4)² olmak üzere 1. B(x) = EBOB (P(x),K(x)) olarak tanımlanıyor. Buna göre B(x) polinomu ile ilgili olarak; (x + 1) ile tam bölünür. ✓ II. Sabit terimi - 4 tür. III. Tek dereceli terimlerinin katsayıları toplamı -3 tür. bilgilerinden hangileri doğrudur? A) Sadece I (x+1)(x-4) D) I ve Il P1)-P(-1) B) Sadece II C) Sadece III E) I, II ve III 83