Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Eşitsizlikleri Çözme – İkinci Dereceden Eşitsizlikler Ders Notları

Eşitsizlikleri Çözme Yöntemleri hakkında bilmen gerekenler ve İkinci Dereceden Eşitsizlikler soruları için işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları burada!

3 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 11.09.2021
Eşitsizlikleri Çözme – İkinci Dereceden Eşitsizlikler Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve formüllere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken veya soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, notları senin için derliyoruz!? Bu yazımızda Eşitsizlikleri Çözme hakkında bilmen gerekenler ve İkinci Dereceden Eşitsizlikler soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar İkinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlik sorularını çözerken sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Muzaffer Hoca tarafından hazırlandı. Muzaffer Hoca, 2009 Ege Üniversitesi Matematik bölümü mezunu. 10 yıldır farklı özel kurumlarda Matematik öğretmeni olarak çalışıyor. Kunduz ile Eylül 2019’da tanışmış ve bu tarihten beri Kunduz’da ortaokul-lise matematik ve geometri branşlarında soru çözüyor.


Eşitsizliklerin Genel Özellikleri – Eşitsizlikleri Çözme Yöntemleri

Eşitsizlik Çözüm Kümesi – Eşitsizlik Tablosu
eşitsizlik çözme yöntemleri çözüm kümesi kökler

Çift Katlı Kök ve Mutlak Değerli Kökler

ikinci dereceden eşitsizlikler çift katlı kök
ikinci dereceden eşitsizlikler çift katlı kök paydayı sıfır yapan kök eşitsizlik çözme

Eşitsizlik Grafikleri
eşitsizlik grafikleri
ikinci dereceden eşitsizlikler
eşitsizlik çözme yöntemleri

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!

İkinci Dereceden Eşitsizlikler konusunda, bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. İkinci Dereceden Eşitsizliklerin genel özellikleri, Eşitsizlikleri Çözme Yöntemleri, Çift Katlı Kök, Eşitsizlik Grafikleri konuları, formüller ve kavramlar tanım olarak basit görünse de, bu konu pek çok soru tipini barındırıyor. Bilgileri, tanımları ve önemli ipuçlarını öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Matematik Konu anlatımı yazılarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir. Kunduz’da şu ana kadar, İkinci Dereceden Eşitsizlikler konulu binlerce soru alanında uzman Matematik eğitmenleri tarafından çözüldü. Aşağıdan soruları inceleyebilirsin!

fonksiyonunun kollan yukan doğru olduğuna göre, m nin alabileceği en küçük tam sayı değeri kaçtır?

Lise Matematik

İkinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlikler ve Eşitsizlik Sistemleri

fonksiyonunun kollan yukan doğru olduğuna göre, m nin alabileceği en küçük tam sayı değeri kaçtır?

Hayallerinden vazgeçmediğin, zorluklar karşısında pes etmediğin, daha iyisini elde etmek için tutkunu yitirmediğin hikayen, en güzel başarı hikayesidir! 

 Hikayeni birlikte yazmak için Kunduz ailesi olarak her zaman yanındayız!

☀️☀️☀️

Her ders için değişmeyen kilit nokta bol bol soru çözümü ile pratik yapmak. Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL