Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Eşkenar Dörtgen Özellikleri – Eşkenar Dörtgen Ders Notları

Açıortay, Köşegenler, Eşkenar Dörtgen Alanı ve Çevresi Formülü... Eşkenar Dörtgen hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

2 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 10.01.2022
Eşkenar Dörtgen Özellikleri – Eşkenar Dörtgen Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve formüllere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken ya da soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, Geometri dersinin her konusunda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, ders notlarını senin için derliyoruz!? Bu yazımızda Eşkenar Dörtgende Açıortay, Dik Kesişen Köşegenler, Eşkenar Dörtgen Alanı ve Çevresi Formülü, Eşkenar Dörtgen Özellikleri ve çok daha fazlası hakkında bilmen gerekenler ile Eşkenar Dörtgen konusuna ait soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Eşkenar dörtgenin alanı nasıl bulunur, eşkenar dörtgenin çevresi nasıl bulunur, eşkenar dörtgen köşegen özellikleri nasıl olur gibi sorularına cevap bulabilmen için umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Pınar Hoca tarafından hazırlandı. Pınar Hoca, Marmara Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu ve 9 yıllık MEB öğretmeni. Matematik notları ve soruları paylaştığı bir Instagram sayfası var: @matematikpinari, Matematik konu anlatımı ve rehberlik için YouTube kanalı ise: Matematik Pınarı

???

Eşkenar Dörtgen: Açıortay – Köşegen – Eşkenar Dörtgen Alanı – Çevresi…

eşkenar dörtgen özellikleri açıortay köşegen
eşkenar dörtgen yükseklik özellikleri konu anlatımı ipuçları eşkenar dörtgen alanı

???

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!

Eşkenar Dörtgen konusunda bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Eşkenar Dörtgen konusu, TYT ve AYT Matematik testlerindeki Geometri kısmı için temel konulardan biri olduğundan iyice pekiştirmen önemli. Eşkenar Dörtgende Açıortay, dik Kesişen Köşegenler, Eşkenar Dörtgenin Alan Formülü ve Çevre Formülü gibi alt başlıklar pek çok bilgi ve kavram içeriyor. Bu da daha çok soru tipini barındırdığı anlamına geliyor. Bu konudan direkt soru gelebildiği gibi, farklı konuların da içinde sıkça geçtiğini görüyoruz. Eşkenar Dörtgen, TYT ve AYT Geometri testlerinde sıklıkla sorulması tercih edilen konulardan biri.

 Yukarıda paralel d1 ve d2, paralel d3 ve d4 doğruları çizilerek oluşan yeşil eşkenar dörtgen şeklindeki bölgenin içinde T noktası ve dışında P noktası alınıyor. P noktasının dört doğruya uzaklıkları toplamı 12 cm ve T noktasının dört doğruya uzaklıkları toplamı 10 cm'dir. Buna göre P noktasının d2 doğrusuna uzaklığı kaç cm'dir?

Geometri

Eşkenar Dörtgen

Yukarıda paralel d1 ve d2, paralel d3 ve d4 doğruları çizilerek oluşan yeşil eşkenar dörtgen şeklindeki bölgenin içinde T noktası ve dışında P noktası alınıyor. P noktasının dört doğruya uzaklıkları toplamı 12 cm ve T noktasının dört doğruya uzaklıkları toplamı 10 cm’dir. Buna göre P noktasının d2 doğrusuna uzaklığı kaç cm’dir?

Sınava hazırlık uzun bir maraton. Kunduz ekibi olarak bu yolculukta yanında olmayı çok isteriz! Alanında uzman Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL