Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Eşkenar Üçgen Konu Anlatımı ve Örnek Soru Çözümü

Eşkenar Üçgen konu anlatımı ve örnek soru çözümleri, Kunduz ekibi tarafından hazırlandı! Eşkenar Üçgen hakkında bilmen gerekenler bu yazıda!

2 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 31.01.2022
Eşkenar Üçgen Konu Anlatımı ve Örnek Soru Çözümü

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Eşkenar Üçgen konusu, Geometri’nin en temel konularından biri. Bu konuyu iyi kavraman halinde, sonrasında gelecek konuları (Üçgenler, Çokgenler vb) da daha rahat anlayabilirsin. Eğer eksiklerin olduğunu düşünüyorsan, bir önceki konu olan İkizkenar Üçgen konusuna göz atmanı tavsiye ederiz. Kunduz eğitmenlerimizden Tıp Fakültesi öğrencisi Oğuzhan, Eşkenar Üçgen konu anlatımı yapıyor ve bu konuda görmen gereken örnek soruları senin için seçiyor!


Eşkenar Üçgen Konu Anlatımı – Eşkenar Üçgen Özellikleri

  • Üç kenarı birbirine eş ve iç açılarının her birinin ölçüsü 60°’dir.
  • Herhangi bir yükseklik eşkenar üçgeni iki tane 30-60-90 üçgenine ayırır.
  • Eşkenar üçgenin yükseklikleri, açıortayları ve kenarortayları eşittir.

Şimdi Eşkenar üçgenlerle ilgili bilmen gereken birkaç özelliğe bakalım:

eşkenar üçgen konu anlatımı
eşkenar üçgen yükseklik nokta dik üçgen geometri

Eşkenar Üçgen Örnek Soru Çözümü

Bu konuyu tam olarak anlamak için senin de tahmin edeceğin üzere bol bol soru çözümü yapmak da çok önemli. Kurallar kısa ve basit gibi görünse de, Üçgenler konusunun alt başlıklarında pek çok farklı soru tipi bulunabiliyor. Bu kuralların, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Kuralları öğrendikten sonra, sorular ile pratik yapman önem arz ediyor. . Üçgende Alan ve Üçgende Açılar konu anlatımlarını incelemen de konuyu bir adım daha ileri taşımana yardımcı olur. Kunduz’da şu ana kadar, bu konuda yüz binlerce soru alanında uzman Geometri eğitmenleri tarafından çözüldü. Şimdi o sorulardan birkaçı senin için burada. Daha fazla Eşkenar Üçgen sorusu ve detaylı çözümleri aşağıda!

Şekildeki ABC üçgeni, kenar uzunluğu 12 cm olan bir eşkenar üçgen AEDF bir paralelkenar IF m(ÉFA) = 90° = E B D C Yukarıdaki verilere göre, IEF| kaç cm'dir?

GEOMETRİ

EŞKENAR ÜÇGEN

Şekildeki ABC üçgeni, kenar uzunluğu 12 cm olan bir eşkenar üçgen AEDF bir paralelkenar IF m(ÉFA) = 90° = E B D C Yukarıdaki verilere göre, IEF| kaç cm’dir?

☀️☀️☀️

Her ders için değişmeyen kilit nokta bol bol soru çözümü ile pratik yapmak. Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü ve binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası ve hizmetlerimizden faydalanabilirsin!


Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL