Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Kosinüs Teoremi ve Sinüs Teoremi – Trigonometri Ders Notları

Trigonometri Teoremleri nedir? Kosinüs Teoremi, Sinüs Teoremi, Sinüs Alan Formülü hakkında bilmen gerekenler ve soru ipuçları burada!

2 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 12.06.2020
Kosinüs Teoremi ve Sinüs Teoremi – Trigonometri Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve formüllere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken veya soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Ders notlarını okumadan önce Kosinüs ve Sinüs Teoremi konu anlatımı yazımızı incelemen faydalı olabilir. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, notları senin için derliyoruz!? Bu yazımızda Kosinüs Teoremi ve Sinüs Teoremi hakkında bilmen gerekenler ve Trigonometri soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Muzaffer Hoca tarafından hazırlandı. Muzaffer Hoca, 2009 Ege Üniversitesi Matematik bölümü mezunu. 10 yıldır farklı özel kurumlarda Matematik öğretmeni olarak çalışıyor. Kunduz ile Eylül 2019’da tanışmış ve bu tarihten itibaren Kunduz’da ortaokul-lise matematik ve geometri branşlarında soru çözüyor.

Trigonometrik Fonksiyonlar

Kosinüs Teoremi

Geometri

Kosinüs Teoremi ve Sinüs Teoremi

kosinüs teoremi 
sinüs teoremi
sinüs alan teoremi

?️Ders notlarımızı inceledik, şimdi yeni nesil sorularla pekiştirme yapalım:

Kunduz eğitmenlerimiz, her hafta seçilen konular üzerine canlı dersler yapıyor. Trigonometri konusundaki Yeni Nesil Soru Çözümü videomuzu izlemeni kesinlikle tavsiye ediyoruz!

Kosinüs ve Sinüs Teoremi Soru Çözümü

Trigonometri konusunda, bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Kosinüs Teoremi, Sinüs Teoremi, Sinüs Alan Formülü formülleri, tanım olarak basit görünse de, bu konu pek çok soru tipini barındırıyor. Bilgileri ve kuralları öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekiyor. Trigonometri Konu anlatımı yazımıza da göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB tarafından yayınlanan Kazanım Testlerini de çözmeni tavsiye ediyoruz. Kunduz’da şu ana kadar, Trigonometri Teoremleri konulu binlerce soru alanında uzman Matematik eğitmenleri tarafından çözüldü. Aşağıdan soruları inceleyebilirsin!

Aşağıdaki şekilde, çok sayıda uçak ve geminin esrarengiz bir şekilde kaybolduğu, köşeleri Bermuda Adası, Porto Riko ve Miami olan Bermuda Şeytan Üçgen'i modellenmiştir.

Geometri

Kosinüs-Sinüs Teoremleri

Aşağıdaki şekilde, çok sayıda uçak ve geminin esrarengiz bir şekilde kaybolduğu, köşeleri Bermuda Adası, Porto Riko ve Miami olan Bermuda Şeytan Üçgen’i modellenmiştir.

Hayallerinden vazgeçmediğin, zorluklar karşısında pes etmediğin, daha iyisini elde etmek için tutkunu yitirmediğin hikayen, en güzel başarı hikayesidir! 

 Hikayeni birlikte yazmak için Kunduz ailesi olarak her zaman yanındayız!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL