Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Üslü İfadeler İpuçları – Üslü Sayılar Ders Notları

Bu yazımızda Üslü İfadeler konusuna ait temel kavramlar ve soruları çözüm esnasında kullanılabilecek ipuçları yer alıyor.

6 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 10.02.2022
Üslü İfadeler İpuçları – Üslü Sayılar Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Üslü İfadeler İpuçları, konunun tekrarını yaparken veya soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almakta, Üslü Sayılar kavramını öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, notları senin için derliyoruz!? Bu yazımızda Üslü İfadeler konusuna ait temel kavramlar ve soruları çözüm esnasında kullanılabilecek ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Selime Hoca tarafından hazırlandı. Selime Hoca, Ortaöğretim matematik öğretmeni. 2008’de lisans eğitimimi tamamladıktan sonra öğretmenliğe başlamasının ardından çeşitli kolej ve dershanelerde görev almış. Şu an aktif olarak bir kolejde öğretmenliğe devam ediyor. Seninle, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü paylaşmak istiyor: “Matematik dünyadaki en masum uğraştır”.


Kunduz Premium İçerik ile bir adım önde olmak için hemen indir!

Sınıfına özel detaylı konu anlatımları, video çözümlü ünite tarama testleri ve Türkiye geneli online deneme sınavları şimdi Kunduz Premium İçerik’te!

Üslü İfadelerin Genel Kuralları

üslü ifadeler

Üslü Sayılarda Sıralama

üslü sayılarda sıralama

Üslü Sayılarda Basamak Bulma

basamak bulma üslü sayılar

Üslü İfadeler Bilimsel Gösterim

bilimsel gösterim üslü ifadeler

Üssün Üssü Nasıl Bulunur?

üssün üssü

Üslü İfadelerde Toplama ve Üslü İfadelerde Çıkarma

üslü ifadeler toplama çıkarma
üslü sayılar örnek soru çözümü
üslü ifadeler

Üslü İfadelerde Bölme İşlemi

üslü ifadeler bölme işlemi
üslü sayılarda bölme işlemi

Üslü Denklemler

üslü ifadeler denklemleri
üslü ifadeler

Üslü Problemler

üslü problemler

☀️

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!

Diğer tüm TYT Matematik konuları gibi Üslü İfadeler konusunu tam olarak anlamak için de bol bol soru çözümü yapmak da çok önemli. Üslü Sayılar formülleri tanım olarak basit görünse de, pek çok soru tipini barındırıyor. Bilgileri ve kuralları öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekiyor. Konu anlatımı yazımıza da göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB tarafından yayınlanan Kazanım Testlerini de çözmeni tavsiye ediyoruz. Üslü İfade Kavramı konu anlatım videomuz ile konuyu gözden geçirirken, Üslü İfadeler Soru Çeşitleri videomuz ile konunun sorularda ne şekilde karşımıza çıktığını inceleyebilirsin.

Kunduz’da şu ana kadar, Üslü İfadeler konulu binlerce soru alanında uzman Matematik eğitmenleri tarafından çözüldü. Daha fazla Üslü İfadeler sorusu ve detaylı çözümlerini görmek istersen, aşağıda!

Dünyamızdaki mevcut su hacmi 141.109 m3 tür. Bu suyun ancak %2,5 i tatlı sudur. Bunun da %88 i buzullarda, toprakta vs. bulunur ve kullanılamaz durumdadır. Buna göre, insanoğlunun kullanabileceği ya da içebileceği toplam tatlı su miktarı kaç m² tür?

MATEMATİK

ÜSLÜ SAYILAR VE DENKLEMLER

Dünyamızdaki mevcut su hacmi 141.109 m3 tür. Bu suyun ancak %2,5 i tatlı sudur. Bunun da %88 i buzullarda, toprakta vs. bulunur ve kullanılamaz durumdadır. Buna göre, insanoğlunun kullanabileceği ya da içebileceği toplam tatlı su miktarı kaç m² tür?

Hayallerinden vazgeçmediğin, zorluklar karşısında pes etmediğin, daha iyisini elde etmek için tutkunu yitirmediğin hikayen, en güzel başarı hikayesidir! 

 Hikayeni birlikte yazmak için Kunduz ailesi olarak her zaman yanındayız!

☀️☀️☀️

Her ders için değişmeyen kilit nokta bol bol soru çözümü ile pratik yapmak. Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.

Genel olarak ismi Üslü Sayılar ile birlikte anılan Köklü Sayılar konusuna da bir göz atmak istersen buraya tıklayabilirsin!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL